logobanner_1100

Klik på banneret for at komme tilbage til oversigten over tidligere smagninger

14 – 11 – En ”sort” aften….

Mørke whiskies, mørkt øl og ligeså kraftig, stærk eller sød mad.

Sådan så invitationen ud. Og bortset fra at ikke al whiskyen var lige mørk, så var der ihvertfald ikke noget ivejen med den mørke og modne smag, for den var tilstede i både whisky, øl, og mad. Selv vore foredragsholdere, som absolut er publikums foretrukne af slagsen, var mørke i deres udsyn. De havde nemlig taget solbriller på for ikke at komme til at se for lyst på tingene.

Ladies and gentlemen! May we present the most outstanding whiskypeptalkers in town! Is it the Blues Brothers? No, it is Lynggaard & Olsen. And they bring their own bottlings too! And it is gooood!
For en gangs skyld havde foredragsteamet ikke bare lavet en computerpræsentation, de havde også undtagelsesvis lagt deres egne smagsnoter på. Og de var særdeles fyldige og dækkende og ret avancerede (stram cigar og hessian, fugtig uld, rådne gulerødder og den slags) så derfor vil webmaster denne gang afholde sig fra at lægge sine smagsindtryk på. Og da vi har fået lov at bruge computerpræsentationen på hjemmesiden, lægger jeg istedet et link ind i bunden af siden som du kan klikke på og se eller gense Olsens og Lynggaards originale smagsnoter på alle de smagte whisky'er.

Maden vi fik serveret var en kraftig sag, der var efter sigende medgået 2 liter god mørk whisky og 5 pund kaffe til den. Nyd synet hvis du hører til dem der ikke var med. Ikke just nogen gourmet-anretning at se på, men hvad den ikke havde i kunstnerisk indtryk havde den ihvertfald i smag.

Du får lige opskriften på retten her. Der er til 100 mand. Skal du lave mad til 200 mand ganger du bare med 2.....

Ovenfor ses et par af aftenens gode sager med et par mere ukendte udgaver af hhv. Laphroiag og Ardbeg og med The Crosshill Ardbeg 1993 som aftenens absolutte højdepunkt.
Værsgod at nyde Lynggaards fine whiskyshow, og glem ikke at bemærke de meget detaljerede smagsnoter. WHISKY-SHOW HER  ( når du klikker, downloader du en Powerpointpræsentation, når dialogvinduet åbner, klikker du på "gem" hvorefter du bestemmer hvor på din Harddisk du vil gemme. Åbn derefter stifinder, find filen og klik på den, så åbner præsentationen. Dette gælder for Internet explorer. Bruger du andre browsere kan det foregå anderledes specielt med Googles "Chrome" går det lettere og hurtigere. Hvis du ikke har Powerpoint på din computer kan du downloade en Powerpoint reader på denne adresse: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=048DC840-14E1-467D-8DCA-19D2A8FD7485&displaylang=en

"Lynggaard & Olsen's sorte gryde" ca. 100 personer

 18 kg Okseklump

2½ kg. Champignoner

4 kg. Brunch pølser rustikke, skåret skævt

2½ kg. Bacon

2½ kg. Perleløg

2½ kg. Rød eller grøn peber

2½ kg. Karotter eller gulerødder

 

Smør, div. krydderier, røgsalt, peber, spansk sød røget paprika,

Dobbelt tomat koncentrat, laurbærblade, en anelse sukker

1 liter Grambogård fløde

Mørkristet kaffe

Whisky efter ønske, ca. ½ fl. Cragganmore 16 år, 1 flaske Lynggaard & Olsen

 

Bacon og perleløg svitses i gryden, dernæst oksekødet. Når kødet har fået lidt stegeskorpe, tilsættes

pølser og de øvrige ingredienser. Skal op at koge og dernæst småsimre i ca. 2 timer.

Kan med fordel laves dagen før, så har retten samlet sig og smager mere intenst.

Inden servering kan der stænkes med whisky.

 

Mos med selleri

 

25 kg. Bagekartofler

3 liter Grambogård sødmælk

2 kg. Smør

2½ kg. Selleri