"Lynggaard & Olsen's sorte gryde"
ca. 100 personer
18
kg Okseklump
2½
kg. Champignoner
4
kg. Brunch pølser rustikke, skåret skævt
2½
kg. Bacon
2½
kg. Perleløg
2½
kg. Rød eller grøn peber
2½
kg. Karotter eller gulerødder
Smør, div. krydderier, røgsalt, peber, spansk sød røget
paprika,
Dobbelt tomat koncentrat, laurbærblade, en anelse sukker
1
liter Grambogård fløde
Mørkristet kaffe
Whisky efter ønske, ca. ½ fl. Cragganmore 16 år, 1
flaske Lynggaard & Olsen
Bacon og perleløg svitses i gryden, dernæst oksekødet.
Når kødet har fået lidt stegeskorpe, tilsættes
pølser og de øvrige ingredienser. Skal op at koge og
dernæst småsimre i ca. 2 timer.
Kan
med fordel laves dagen før, så har retten samlet sig og
smager mere intenst.
Inden servering kan der stænkes med whisky.
Mos med selleri
25
kg. Bagekartofler
3
liter Grambogård sødmælk
2
kg. Smør
2½
kg. Selleri