Julesmagning med
skud i
Jagten gik på flasker med - ja - jagtmotiver. D.v.s. med et eller
andet dyr med et stort gevir på hovedet. Og selvom man som
whiskyenthusiast skulle synes at det da ikke kunne være særligt
svært - hvor mange whiskyflasker har man ikke set mellem år og dag
med et motiv af en kæmpekronhjort? Men Niels Lynggaard - vor vidende
næstformand og foredragsholder - kunne meddele at han faktisk kun
havde været istand til at finde 3. Men altså, da whisky er noget man
med lethed kan drikke på enhver jagt, så lykkedes det alligevel at
finde noget der kunne præsenteres på årets sidste smageaften. |
Det er så dagens
ret... - d.v.s. det meste af den - vor forsinkede formand kørte
rundt med resten i bilen. (det blev vi godt nok bekymrede over at få
at vide) |
|
Ventetiden tilbragte
vi så med at sidde og kigge på det flotte oplæg til aftenen... |
|
Nå, men langt om
længe kom der gang i udskænkningen. Det blev hilst med
tilfredshed... |
|
Og som sædvanlig var
arrangementet godt besøgt... |
|
McClaellands Islay
40% -Ja, hvem havde nogensinde hørt om den? Men den viste sig
altså at være en helt ung Bowmore, hvad røgniveauet ellers ikke
umiddelbart afslørede, idet netop røg ikke var den mest udtalte note
på denne Whisky:
Næse: Æbler, abrikos
Palette: Sødligt krydret, snert af salt, svag røg.
Eftersmag: Frugtagtig letsaltet.
Balance: En jævn whisky i den gode ende. Godt afbalanceret. |
|
Glenfiddich 21 years,
40% - Caribbean rhum finish. Næse: Rom, Melasse, Chokolade
Palette: Cremet og sød, meget tydelig romsmag, behagelig
Eftersmag: Starter sødligt, ender i salt, med tydelig romtone
Balance: En ret dejlig whisky der ikke lider under romsmagen, der
er ikke "skjult" noget under rommen. Flot. |
|
Isle of Jura, Vintage
1990 45% Næse: Hø, æbler, sherry
Palette: Sødlig, karamel, sherry
Eftersmag: krydret honning med lemon noter
Balance: Rigtig god, bedre end vi er vant til fra Jura.
|
|
Dalmore Gran Reserva
40% Efter sigende efterfølgeren til The Cigar Malt
Næse: Blød, rund, Nougat, tobak.
Palette: Sherry, orange, karamel, blandede krydderier.
Eftersmag: Letkrydret, chili, salt, slutter med honningnoter
Balance: Fin balance, den er en meget typisk repræsentant for
Dalmore. |
|
Og så fik vi klemmer.
Ja. Det var godt. Det var ligesom mere struktureret at se på end det
vi fik ved samme lejlighed sidste år. Lad os bare sige at det vinder
på den kosmetiske udførelse....................
.......................................................... - |
|
- men vist ikke på
kreativiteten - for da var sidste års whiskygryde vist suveræn - men
vi kan da godt se, formand, at når man nu er lidt sent på den, og
stiller med dybfrossen whisky, så har der heller ikke været tid til
at stå i køkkenet for at koge gryderet i flere på hinanden følgende
timer. ;-) |
|
Glengarioch 15 Years.
Næse: Citrus, mynte, menthol
Palette: Marcipan, sherry, svage noter af terpentin.
Eftersmag: Honning, lyngblomster
Balance: Behagelig whisky, velafbalanceret. |
|
BIG PEAT 46% -
Blendet malt - med sjatter fra Ardbeg, Caol Ila, Bowmore og Port
Ellen. Aftenens overraskelse, den skævfjæsede sømand på etiketten
er af en udformning der ikke umiddelbart er helt så tillidsvækkende
som indholdet ellers berretiger til.
Næse: Lejrbål stranden, netop slukket af kraftig regnbyge
Palette: Trækul, salt, sød vanilla.
Eftersmag: Cremet, røget
Balance: et brag af en ryger....
|
|
Springbank Vintage
2001, fadstyrke 55,3% ret så afkølet efter at have befundet sig i
formandens bil i ret så lang tid, helt indtil benævnte formand
besluttede sig til at det nok var bedst han kom til smagningen med
flasken, istedet for at ligge bag en eller anden busk og sutte
indholdet i sig. TAK for det, siger vi bare.
Næse: Vanilla, syrlig æble, karamel
Palette: Sød, vanilla, karamel, mynte
Eftersmag: Karamel, honning
Balance: Det er en TOPwhisky |
|
50/50 Ardbeg/Glenrothes
46% En usædvanlig blanding - tænk engang. Noget af det bedste fra
Islay blandet med noget af det bedste fra Highlands/Speyside - det
kan da næsten kun blive godt - og vi blev ejheller skuffet.
Næse: Blødt røget.
Palette: Cremet, Vanillaagtig, røg, honning.
Eftersmag: Honning, let bålrøg, salt, krydderier.
Balance: Hvorfor i himlens navn får vi da ikke nogle flere
blandinger a' la' det her? |
|
Igen
holdt Kolding Whiskylaug en uforlignelig smagning med mange
fremmødte, og som sædvanlig når Olsen og Lynggaard ruller sig ud er
der smæk for skillingen. Altid velforberedte og muntert humør. Sådan
drenge....! Og glædelig jul. |
Alle smagsnoter er webmasters egne
noteringer og ikke et udtryk for klubbens generelle holdning |
|