logobanner_1100

Klik på banneret for at komme tilbage til oversigten over tidligere smagninger

Igen en fantastisk smagning i KWL. Gode sager på rad og række. Først skulle vores Årsmalt kåres, og i korthed var der valg mellem 4 suveræne Whisky'er som alle blev serveret blindt, altså uden etikette. Jens og Claus fra FC Whisky var foredragsholdere og gjorde det fantastisk.

Først fik vi en Tormore 17 års med næse af ganske let røg, tørt græs og noter af Mangochutney, smagen starter let syrlig, men går over i en lækker honningsødme, og sluttede krydret med en mellemlang finish. En Whisky i behagelig balance.

Dernæst kom en Edradour fra 1997 i ravgylden farve og med 46% på bundlinien. Næse med toner af brændte mandler og marcipan, og med en suveræn smag af mørk flødekaramel, og med et svirp bittert krydderi og chili til slut. En fin lang finish. Denne whisky blev valgt som Kolding Whiskylaug Members Second Choice 2008

Som nr. 3 blev serveret en Laphroaig, lys gylden Islay Whisky på 46%. Næse af røg og vådt trækul, saltvand og oprørt hav. Smagen sød røget og med kraftige toner af røget makrel, og - lidt usædvanligt for Laphroaig - en tør finish, alt i alt en lidt usædvanlig balance.

Som vinder blev kåret en helt vidunderlig Heavily Peated Bunnahabhain 1997 46% med en behagelig frugtig og blomsteragtig næse med noter af honning og marcipan og - kun en anelse røg. Men i smagen træder røgen godt igennem, og den er sød med honning og vanilie, vinøs og lækker. Finishen er god og lang, varm og sød - behagelig. Balancen er yderst harmonisk - det er en rigtig rigtig god whisky. Valgt til Kolding Whiskylaugs ÅRSMALT 2008.

HER er de så - kandidaterne - linet op.

Her har vi så Jens og Claus, med en af de andre flasker som ikke deltog i årsmalt afdelingen. "det er gode sager" siger Jens......

Som det ses var det godt besøgt. Mange medlemmer var mødt og deltog med stor enthusiasme.

Skænk endelig op lige her.............

HOV Jens - vi andre får kun 2 CL - uden skum.......

Efter pausen kom de 4 andre oplevelser på bordet. North British single Grain (!!!!) 53,6% 15 år var den første, med en fin gylden farve, næsen en anelse skarp og sprittet, men smagen var fyldig med karamel, marcipan og bourbon, finishen særdeles harmonisk. En overraskende positiv oplevelse.

En Brora 25 år 60,1% fra Signatory var den næste, en dyr sag til et par tusinde pr. flaske, men det er også ren kult. Næse, smag og finish var alt det man forventer af en Brora, med masser af frisk salt til at understrege de søde toner, ja her smager man hvad det rette mix af krydderi gør for en god whisky.

Så var det en Caol Ila, også fra Signatory, på 58,3%. Næse af røg, lyng, tjære og vort moderlige HAV! HAV! HAV!, smag med en frisk blanding af trækul, røg og salt, slutter en anelse bittert, finishen behagelig mellemlang med en varig tone af let røg, samlet set en whisky i en behagelig rund balance. En meget fin Caol Ila

Som "skrup af" drink blev skænket en 1991 Laphroaig 53,6% 16års. Næsen salt, havvand, trækul, lyng og honning. Smag af sød røg, karamel og vanilje og en krydret finish. Den gode gamle søulk har ikke levet forgæves.......

Efter mødet er der fælles oprydning - hvad skulle vi gøre uden vores hårdtarbejdende bestyrelse....?
 
Smagsnoter er webmasters egne noter og ikke et udtryk for bestyrelsens mening eller holdning