Den 12. juni 2009 havde vi en
mindeværdig smagning med Kisser og Angus fra Cadenheadshoppen - også
kendt for navnet Whisky & Lifestyle - i Odense. De havde ikke blot
bragt en masse god Whisky, de havde også medbragt en utrolig masse
viden om Cadenhead og Whisky, som de delte rundhåndet ud af, og så
medbragte de også et smittende humør og en dejlig fortæller-glæde.
Her var vi kommet i menneskehænder. En dejlig aften. |
Her får vi lige linet
den del af sortimentet op, som skal smages i løbet af aftenen. |
|
Angus King fortæller
lidt om Cadenhead, deres forretningsområder, og deres mission. Og vi
får en masse at vide om Cambeltown området og firmaets interesser
der. |
|
Det er næsten som at
være der selv... |
|
Og her, her er så det
vi har ventet på. Las os få hul på flaskerne. |
|
|
|
Cadenheads Whisky
Shop hedder butikken i Odense. Det er en butik i international
standard, og den er et besøg værd for whiskyvenner, hvis du ikke
allerede har været der, så skylder du dig selv at tage turen til
Odense. |
|
På alle Cadenheads
f´lasker er der en farvekode som angiver hvilken region Whiskyen
kommer fra, og derved kan man få en indikation om hvilken
smagsretning whiskyen har, sådan på det helt overordnede plan. Når
udvalget er så stort som tilfældet er hos Cadenhead, der aftapper
whisky fra alle verdenshjørner, er det faktisk en ret god ide. |
|
Aberfeldy 13 år, 58,3
- speyside. Næse af bourbon, mandler og æbler, smag med noter af
marcipan, abrikos/mango, salt og peber, eftersmag af bourbo,
marcipan, sødlig krydret, lang. Behagelig whisky i god balance -
kraftig. |
|
Lammerlaw, 10 år,
48,1%, New Zealand. Jo, knageme. De kan også lave whisky på NZ, og
det endda i en kvalitet som ikke lader noget tilbage at ønske.
Næsen krydret med søde æbler og pærer. Smagen krydret og
behagelig med noter af honning og æbler/pærer. Eftersmagen er let
pebret - krydret og med et sødlig strejf af honning. En whisky i
rigtig flot og harmonisk balance. |
|
Glen Scotia, 9 år,
59,5% Cambletown - rødvinsfad - "Bond Reserve" Næsen præget af
valnødder, chokolade, farin og nougat, smagen krydret med nougat,
figner og mokka, i eftersmagen oplever man et svagt tanninpræg
(sikkert fra rødvinsfadet) honning og peber.
Det er en supervelafbalanceret, kraftig og behagelig whisky.
|
|
Glenrothes 17 år, 46%
Næsen starter med syrligt æble, en dråbe vand ændrer det til sød
sherry og chokolade, smagen sødlig honningpræget krydret, det samme
går igen i eftersmagen. Flot balance, man må vel bare sige at denne
Glenrothes hører til blandt de rigtig gode aftapninger fra dette
fine destilleri. |
|
Rosebank19 år, 53,4%
Lowland, lukket. Hvorfor lukkede de det destilleri? Det er jo en
skøn whisky, hvilket vi har konstateret ved utallige lejligheder, og
nu får vi det konstateret endnu engang i denne pragtaftapning.
Jeg skal gøre det kort:
Næsen krydret, smagen fyldig, peber i eftersmagen, suveræn
balance, ÅBN SÅ DET DESTILLERI IGEN - en eller anden. |
|
Ledaig 11 år, 57,7%
Islands. Næse - det er næsten for mildt et udtryk, lad os kalde en
skovl for en skovl og sige stank - af gammel uldfrakke, smag sødligt
saltet og let røget, eftersmag olieret og krydret med chili og
peber, balancen er fyldig til tung, det er ikke en whisky for
tøsedrenge. Den kan slå en død mand ihjel.... |
|
Caol Ila, 13 år,
60,4% Islay. Jamen hvad skal man sige - det her er en typisk Caol
Ila med alle de kvaliteter vi godt kan lide fra det destilleri.
Havfrisk, køligt røget, med duft af vådt trækul, tang og tjære. Men
den er så en del kraftigere i alle indtryk, her er ikke gemt noget
af vejen, her får vi det hele råt for usødet, PANG! |
|
og alt imedens vi
andre sad og drak whisky fik Just, vor travle kasserer, ordnet
regnskabet. Hvis 3 flasker deler 2 glas whisky, hvor meget får så
hver? |
|
Og bagefter var der
travlt ja, vi håber Angus fik solgt noget af sin fremragende whisky. |
|
Alle smagsnoter er
webmasters egne noteringer og er ikke et udtryk for bestyrelsens
eller forsamlingens generelle holdning til de smagte whiskyer. |
|