logobanner_1100

Klik på banneret for at komme tilbage til oversigten over tidligere smagninger

En forrygende Port Ellen smagning, det var krasse sager -  der var ikke noget under 56,2%, SÅDAN. Gutterne fra FC Whisky, Claus og Jens, var kommet for at øse af deres store viden om whisky i almindelighed, og Port Ellen i særdeleshed. Det var en forrygende aften med en indlagt blindsmagning, hvor man skulle gætte indholdet i en anonym flaske, ikke bare ved navn, men også ved alc. styrke og alder. Det kom der meget fornøjelse ud af. Præmien var et eksemplar af den pågældende flaske.
Se, det er jo hvad man kan kalde et veldækket Whiskybord, en drøm - et fatamorgana for de fleste, men ikke for medlemmer af Kolding Whiskylaug. For os er det realiteter. Men vi er vel egentlig også dem med de bedste forbindelser til Whiskyguderne - ikk'?
Gutterne fra FC - stillede igen op til en suveræn aften. Ikke bare har de en stor viden om emnerne, men de er også hyggelige og velforberedte.
Port Ellen 1979 57,4% - 5'th release:

Næse med sherrypræg, æbler, hø, svag bålrøg, og efter lidt tid i glasset udvikler den meget mere røg. Smagen ret sprittet, vådt trækul og hints af marcipan, eftersmagen stærkt saltet, pebret og krydret med stænk af chili. Det er en whisky med en hård og skarp balance - men nogle dråber vand blødgør den og får smagen bedre præsenteret, og giver en mere afrundet balance.

Port Ellen 1982, 57,0% SIGNATORY

Næse med præg af terpentin og støvet hø, kun svagt røget, smagen er salt med gode mængder af chili, den er krydret og jævnt røget. Eftersmagen krydret, pebret, saltet og røget, balancen en smule overvægtig i eftersmagen.

Port Ellen 1982 58% SIGNATORY

Denne whisky er aftappet fra samme kollektion af fade som den forrige, men ca en måned senere. Det er ganske utrolig så stor en forskel der kan være på så nære slægtninge.

Næse stærkt hedvinspræget - sherry/port - vanilla, slutter med let røg, smagen med udtalt fadpræg, peber, salt, krydderier, kun svagt røget og mere som pipetobaksrøg end tørverøg. Eftersmag med saltede krydderier og hints af lynghonning, god balance, men mangler det forventede røgniveau

Port Ellen 1982, 56,2% KWL Jubilæumsaftapning

Vores helt egen special Port Ellen. Næsen umiddelbart terpentinagtig men går i sød lynghonning, smagen alkoholisk, sødlig krydret, med vand forsvinder det alkoholiske og den forvandler sig så det sødlige får mere røgpræg, eftersmagen lang med pebrede og salte krydderier, balancen ikke i top på grund af den dominerende næse og det alkoholiske dominans i smagen. Men den er vor egen og enhver so synes jo bedst om sine egne grise........

Port Ellen 1978 59,3% Portfinish, SIGNATORY

En kraftig sag med en næse der ikke efterlader tvivl om fadets herkomst fra portvin, hints fra valnødder og marcipan, smagen KRAFTIG, portvin, maltet, valnødder (igen), svag og fin tørverøg, eftersmag lang med portvin, krydderi, salt og røg. Balancen i top, denne whisky er kraftig i alle dicipliner, og elementerne går smukt igen i samtlige elementer. Jeg ville så gerne eje........mere end.... et fotografi af dig......

Port Ellen 1979 56,9% BLACKADDER Raw Cask

Dejligt gensyn med Blackadder, den sorte snog. Det er den med rester fra fadet, kun de største træsplinter er sorteret fra. Det kan da kaldes "ufiltreret".

Næsen præget af bålrøg med hints af lynghonning, smagen sødlig røget, krydret og saltet, og honningnoterne går igen. Med vand bliver honningpræget mere udtalt. Eftersmag honning, lyng, røg. Med vand får denne P.E. en super balance.

Port Ellen 1975 56,9%SIGNATORY

Næsen præget af tørverøg og lynghonning, smagen maltet, krydret og letrøget, eftersmag saltede krydderier med chili og røg, nuancerne ændrer sig ikke meget i princippet men bliver mere afrundede med vand, og balancen er rigtig flot. Elementerne går fint i spænd med hinanden.

Fik ikke skudt et billede af den sidste flaske, men den var på Signatorys sædvanlige flaske og den sædvanlige blå etiket. Du må tænke dig til udseendet.
I pausen havde vi som nævnt konkurrence med blindsmagning. Det var ret sjovt. Whiskyen var tydeligvis ikke en Port Ellen, den var ung i udtrykket, var havfrisk og letsaltet, pænt røget, med hints af tang og tjære som stranden ved Tyborøn - eller skulle man sige Ilays Vestkyst. Den smagte meget hen efter en Caol Ila, men så alligevel ikke. Det fik mange - herunder webmaster -  til at gætte på at bestyrelsen var ude på en drillepind, og at det var den første 3 års Kilchoman der her var på færde. Hvilket fik Claus fra FC til at udbryde at SÅ veludviklet kunne en 3 års ikke være - men altså på baggrund af at den som rå spirit har fået 98 points i "The Whisky-Bible" vil webmaster alligevel forsvare både sit eget vilde gæt, såvel som alle de der gættede det samme.

Nå - dygtigst af alle var Ricky Spangaard som gættede at det var en Laphroiag 7 års Denmark Cask. Og det var lige præcist hvad det var. Den havde vi med til smagning i 2007 da vi smagte på unge whiskyer. Da den ikke er 100% typisk Laphroiag må man sige at det var et godt gæt - eller godt husket af Ricky.

Efter endt smagning var der som vanligt auktion over slatterne, ligesom det var muligt at købe lidt godter til skabet. Vi bringer et udtog

Alle smagsnoter er webmasters egne noteringer og er ikke et udtryk for bestyrelsens eller forsamlingens generelle holdning til de smagte whiskyer.