Formandens beretning 2017

Af hjertet tak for endnu et år fyldt med gode whiskyoplevelser!

Et tilbageblik på på Kolding Whiskylaugs 2017; startede som altid med en lille hurtig GF, hvorefter Doktoren tog over og præsenterede en flight af 7 forskellige Dewar Rattrays og præsenteret med skøn musik indimellem. Altid underholdende.
7. marts, kort efter whiskymessen ringede det ind, ringede det ind, Andy Bell, til smagning på pubben, for en lille, men lækker skare af de ypperste næser i lauget,  ja, der var ikke plads til flere, hvor den unge sprudlende Andy Bell fra Arran havde os i sin hule hånd.
Den 2. juni var formanden trukket i shortsene og præsenterede en del forskellige GlenDronachs,…hva siger I, dem af jer der fandt vej i sommervarmen? Godkendt?
Så lykkedes det endelig – den 22. september, havde vi en ret speciel whiskyaften i KWL’s historie, nemlig en aften i Kilchomans tegn!
Det i sig selv er jo ikke noget særligt, men mere fordi vores to fade langt om længe var blevet aftappet.
4 af de 8 aftapninger var faktisk vores helt egne!
Doktor Rask guidede os endnu engang igennem en vellykket aften.

En efterhånden legendarisk Whisky/Sherry/Tapas aften for år tilbage på Godset, blev forsøgt gentaget. …. på Koldingfjord sidste år i november. Jeg må sige, som vores borgmester sagde på Koldinghus for nylig, da nogle dygtige virksomheder, blandt andet et i Sjølund, skulle hædres for deres Gazelle statuette, ”det er godt nok lidt udansk”, men vi kan altså ikke lige tage os af janteloven nu, men den her aften var satme oss god, hvis jeg selv skal sige det, nu var det jo blandt andet mig der stod på scenen.
Tak også til min medvært Lynggaard og min gode ven Martin fra Vinova, som præsenterede sherryen. Altså, jeg var helt oppe at ringe over den kvalitet Jesus havde fået knaldet ned i de sherryflasker! Det er jo også et vildt interessant område, jo især når der kommer så dejlige aftapninger ud af at lagre på brugte tønder fra Jerez. Det var så godt nok ikke alle, host Jack, som brød sig om højkvalitets sherry, men i alt en smuk afslutning på et begivenhedsrigt whiskyår.

Tak for 2017 og velkommen 2018!
Som min gode ven Carsten Thomsen, grisefarmer i Sjølund sagde det første år vi havde stegt en hel pattegris ganske alternativt, og efter at have taget en slurk øl og noget mørt gris i munden; nå, jamen så er det jo en tradition! Det samme med den årlige brainstorm, en tradition jeg ser frem til. Ikke så meget det at have lidt ondt i styrhuset dagen efter, at komme lidt for sent i seng, mere det at være sammen med nogle fede mennesker, altså ikke fede, men fede mennesker og brainstorme nogle whiskyoplevelser til nogle ligeså fantastiske medlemmer så netop det år bliver et vi kommer til at tale om i mange år.
Jeg tænker faktisk det er lykkedes os at skrue endnu et spændende sortiment af smagsoplevelser sammen til jer. Et par dage i Rendsburg og hvor det lykkedes os at få ild i kødet, og nogle havde også ildebrand i halsen. Hvem fa… finder på at bestille 77% absinth? Tænker ikke vi skal undre os over hvis Klaus Jakobsen ønsker en absinth smagning på et tidspunkt?

I aften, er det jo vores helt eget husorkester – FC Whisky, altså med fuld musik, som serverer højoktan whiskyer.

Så prøver vi igen noget nyt. Innovation….
Bacon er jo grisens måde at sige tak på, så hvorfor ikke hylde både whiskyen og baconen. Doktoren præsenterer virkelig gode aftapninger fra Herr Thomas Krüger og så får vi besøg af baconista Allan Ungstrup fra Ømands, som tager os med på rundtur i baconens verden og så parrer vi whiskyen med baconen. Det ser jeg meget frem til, efter at have indtaget gourmet bacon under hver låge i december.

Lørdag den 5. maj har FC tilbudt os et besøg af den charmerende og sympatiske producent Alex Bruce, som helt sikkert kommer omkring vores fade hos Ardnamurchan. Det er lørdag eftermiddag. Specialpris!

Lige før sommerferien 15. juni, napper vi noget gammelt whisky at holde sommerferie på – 25 år gammel!

I de sidste rigtig mange år har jeg kæmpet en sej kamp, for at få min Michel Couvreur smagning. Nu lykkedes det, nu gad de ikke høre mere på formanden, 10 år i streg har den stået på min brainstorm liste.
14. september fortæller min rigtig gode ven Martin og jeg om vore oplevelser i denne magiske Burgundiske kælder og om dette unikke Belgiske væsen, som desværre ikke er mere. Få historien om manden der lancerede Single-Single længe før Skotterne.

Vertikalsmagninger har vi altid været gode til, så derfor slutter vi selvfølgelig året af med en vertikal Caol Ila.

Det var 2017 og et indblik i 2018, rent whiskymæssigt. Alt det andet må vi lade Trumpf, kvotekonger og Løkke styre ind!

Tak til min dejlige bestyrelse, for godt bestyrelsesarbejde og tak til alle jer fordi I stadig er en del af Danmarks mest coole whiskylaug!

6. april Krüger’s egne aftapninger testes op imod bacon. Dr. Rask og Allan fra Ømands Bacon

5. maj Mød Alex Bruce fra Adelphi hos Whisky.dk i Sjølund

15. juni 25 år! gammel whisky

14. september Oplev Michel Couvreurs whisky. Hør Martin Jørgensen & Olsen berette fra Bourgognes kælder

16. november  Julesmagningen Caol Ila Vertikal. Lynggaard & Olsen